De Natuurherstelwet goedgekeurd
Nederlandse boeren behoren tot de meest efficiënte voedselproducenten ter wereld. Daar staat een grote impact op grondstoffenverbruik tegenover. Want voedselproductie en milieu gaan hand in hand: mest, stikstof, bestrijdingsmiddelen en PFAS bedreigen de kwaliteit van grond- en drinkwater en van biodiversiteit. Maar als we hun voedselproductie hier verbieden, blijven onze etensborden leeg, verhuizen de boeren naar het buitenland en wordt de negatieve impact verplaatst. Zou het beprijzen van negatieve impact op de natuur en het belonen van positieve impact een antwoord kunnen zijn?
De Natuurherstelwet goedgekeurd
Nederlandse boeren behoren tot de meest efficiënte voedselproducenten ter wereld. Daar staat een grote impact op grondstoffenverbruik tegenover. Want voedselproductie en milieu gaan hand in hand: mest, stikstof, bestrijdingsmiddelen en PFAS bedreigen de kwaliteit van grond- en drinkwater en van biodiversiteit. Maar als we hun voedselproductie hier verbieden, blijven onze etensborden leeg, verhuizen de boeren naar het buitenland en wordt de negatieve impact verplaatst. Zou het beprijzen van negatieve impact op de natuur en het belonen van positieve impact een antwoord kunnen zijn?