Direct naar inhoud

Cardano Zomercollege

Bekijk en luister hier onze nieuwe videoserie waarin we een aantal vragen in aanloop naar Wtp beantwoorden.

Het Cardano Zomercollege is een nieuwe serie van zes video’s waarin we belangrijke vragen beantwoorden in aanloop naar de Wet Toekomst Pensioen (Wtp). Deze reeks is zorgvuldig samengesteld om je de nodige inzichten te bieden en je optimaal voor te bereiden op de aankomende veranderingen.

Aflevering 1: De twaalf argumenten over renteafdekking

In deze eerste video bespreekt Alex de Haas de verschillende argumenten voor renteafdekking binnen het nieuwe pensioenstelsel. Sommige pleiten voor een hogere renteafdekking, terwijl andere juist een lagere bepleiten. Alex helpt je de nuances te begrijpen, zodat je als bestuurder beter onderbouwde beslissingen kunt nemen over het optimale afdekkingsniveau.

Aflevering 2: Drie invullingen van nieuw beleggingsbeleid

In deze video bespreekt Renée Schellekens drie invullingen van een leeftijdsafhankelijk beleggingsbeleid in het nieuwe pensioenstelsel en benadrukt ze het belang van beleggingsovertuigingen.

Aflevering 3: Meer of minder spreadrisico in het nieuwe stelsel?

In de derde video van het Cardano Zomercollege gaan we iets meer de diepte in. In Meer of minder spreadrisico bespreekt Marco Teunissen of de invulling van de beschermingsportefeuille in stand kan blijven.

Aflevering 4: Drie manieren om iets te doen met inflatierisico in Wtp

In deze vierde video van het Cardano Zomercollege bespreekt Roel Mehlkopf Drie manieren om iets te doen met inflatierisico in Wtp. Hoe is de Wtp kwetsbaar voor inflatierisico? Welke drempels zijn er in de pensioenregelingen van het nieuwe stelsel om iets te doen aan inflatierisico? En bovendien: wat kun je in de Wtp wèl doen met inflatierisico?

Aflevering 5: De twee manieren om te herbalanceren in de solidaire regeling

In deze aflevering gaat Julia Ernsting in op herbalancering in de solidaire regeling. Op welke manieren kun je het beleid voor deze herbalancering vormgeven?

Aflevering 6: Wanneer maakt je portefeuille de transitie?

De zesde en laatste video van het Cardano Zomercollege gaat over de transitie van je portefeuille. Roel Mehlkopf en Michel Lansink gaan in op de vraag: Wanneer maakt je portefeuille de transitie?